Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски поиска международен трибунал за всички, свързани с нахлуването в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани за интернационален арбитражен съд за всички, които са свързани с нахлуването на съветските сили в Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9673
,,Ще разглобим цялата съветска система за геноцид, като стартираме от най-незначителните в нея и стигнем до архитектите. Всички те ще си получат присъдите``, сподели Зеленски в обичайното си вечерно послание, откакто се срещна през вчерашния ден в Киев с основния прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан.

Макар да призна, че това няма да е лесна задача, украинският президент посочи, че " да отговорим на съветските закононарушения и експанзия тъкмо с върховенството на закона и тъкмо със силата на един интернационален арбитражен съд - това ще е една от гаранциите за дълготрайна сигурност в бъдеще както на украинците, по този начин и на други народи ".

Руското навлизане в Украйна неизбежно ще има правни последствия за всички, които го възнамеряваха, утвърдиха и направиха, сподели Зеленски, като акцентира, че отговорност ще понесат освен тези, които извършват проектите, само че и " висшето политическо и военно управление на терористичната страна ".

Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан към този момент проверява протичащото се в Украйна, само че МНС не може да предприеме дейности против съветските ръководители, защото нито Русия, нито Украйна не са страни по Римския статут, който е правната основа за съществуването на МНС и за неговата пълномощия.

Това е и една от аргументите, заради които Зеленски прикани през септември, в послание към Общото заседание на Организация на обединените нации, за основаването на специфичен арбитражен съд за Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР